Broadbeach Waters Landscape Design Tropical Gardens2017-12-13T15:46:45+00:00

Project Description

  • Before-Broadbeach Waters Landscape Design
    After-Broadbeach Waters Landscape Design
    BeforeBroadbeach Waters Landscape DesignAfter
  • Before-Broadbeach Waters Landscape Design
    After-Broadbeach Waters Landscape Design
    BeforeBroadbeach Waters Landscape DesignAfter
  • Before-Broadbeach Waters Landscape Design
    After-Broadbeach Waters Landscape Design
    BeforeBroadbeach Waters Landscape DesignAfter
  • Before-Broadbeach Waters Landscape Design
    After-Broadbeach Waters Landscape Design
    BeforeBroadbeach Waters Landscape DesignAfter
  • Before-Broadbeach Waters Landscape Design
    After-Broadbeach Waters Landscape Design
    BeforeBroadbeach Waters Landscape DesignAfter
  • Before-Broadbeach Waters Landscape Design
    After-Broadbeach Waters Landscape Design
    BeforeBroadbeach Waters Landscape DesignAfter
  • Before-Broadbeach Waters Landscape Design
    After-Broadbeach Waters Landscape Design
    BeforeBroadbeach Waters Landscape DesignAfter
  • Before-Broadbeach Waters Landscape Design
    After-Broadbeach Waters Landscape Design
    BeforeBroadbeach Waters Landscape DesignAfter

Broadbeach Waters Landscape Design Tropical Gardens

This newly refurbished home had just been renovated and Grotec’s client did an amazing job of opening it up and making it beautiful, it just needed a stunning new Broadbeach Waters Landscape Design to go with it. With the clients based in Singapore for part of the year, this Broadbeach Waters landscape design was inspired by the tropics with its lush leafy foliage and colourful flowering plants.

The front yard of the home required privacy and screening, with the original powder-coated fence leaving gaps allowed people on the street to look directly into this homes bedrooms. To solve this problem, Grotec’s Broadbeach Waters landscape design included an espalier to direct pandorea (and its beautiful, large white flowers) to cover the gaps. The team also extended the espalier 600mm above the fence-line to create more privacy and edged the bottom of the fence with hibiscus, new guinea clustering palms, agapanthus and mock orange.

Along the waterfront at the rear of the home, Grotec reworked the block to created more usable space. The team also made it easier to access the pool by installing steps down to an artificial turf seating area. The existing gardens were replanted with tropical and subtropical varieties.

Design Jarred Holland
Construction Travis Lucas and his landscaping team